93 870 91 63 info@ergoadvocats.com

Des del passat mes de desembre ha entrat en vigor la modificació del Codi Penal en matèria de trànsit, mitjançant el qual es consideren com a delicte alguna de les infraccions de trànsit més greus per tal de lluitar contra la conducció temerària.

El conductor que dona positiu en un control d’alcoholèmia pot ser condemnat a penes de presó de tres a sis mesos o a una multa de sis a dotze mesos i treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies, a mes de la privació del dret a conduir vehicles de un a quatre anys.

Amb aquesta nova legislació es castiga amb penes de presó actituds com conduir amb una taxa d’alcohol en aire aspirat superior a 0,60 mil·ligrams per litre d’aire respirat o 1,2 grams per litre en sang, així com circular a una velocitat superior a 60 Km/h a la permesa per via urbana.

Aquesta modificació suposa que molts ciutadans, més de 400 en el primer mes d’aplicació, es vegin abocats a seguir procediments penals que poden comportar penes de presó iguals o superiors a les que es puguin imposar a delictes com l’abandonament de família, menors i incapaços.

Per tant, davant aquesta situació i atenent a l’enduriment de les penes en matèria de seguretat vial, cal tenir en compte que en cas de reincidència en aquest tipus de delicte podria comportar l’ingrés en un centre penitenciari, i en tot cas la condemna per un delicte suposa la tinença d’antecedents penals.